martes, 23 de octubre de 2012

14N - vaga general


Jornada de lluita i solidaritat a Europa


El sindicalisme europeu diu NO a les retallades

Cal una resposta de tot Europa contra les polítiques d’austeritat europees, cal dir no a les polítiques de Merkel i Rajoy, cal rescatar primer les persones i l’economia productiva que els bancs i els mercats.
La Confederació Europea de Sindicats (CES), formada per tots els sindicats d’Europa, som les úniques organitzacions que tenim capacitat per mobilitzar tot Europa, de nord a sud, per recuperar els pilars de l’estat del benestar.
Estem fent història, aquest és l’embrió de la recuperació de l’Europa social i democràtica. En política, mentre el nord sotmet el sud amb les polítiques d’austeritat, el sindicalisme europeu del nord dóna suport i solidaritat als països del sud que estem patint més la crisi.
Els sindicats del nord ja constaten que la rebaixa de condicions socials i laborals als països del sud està fent l’efecte de dúmping laboral, i que retalla els seus drets.
A més a més, Alemanya serà la gran beneficiada de la crisi. Des de 2008 ha estalviat 80.000 milions d’euros gràcies a la seva prima de risc. En canvi, al fons de rescat MEDE (Mecanisme Europeu d’Estabilitat) només ha aportat 57.000 milions d’euros. Alemanya fa negoci amb la crisi.
Tota l’Europa sindical i social diem NO a les retallades; per primer cop, el mateix dia, el 14N, els països del sud farem vagues generals –Portugal, Espanya, Xipre, Malta...- i els del nord faran grans mobilitzacions; i ben segur que totes les organitzacions socials d’Europa se sumaran a les mobilitzacions.

14N, vaga general contra les polítiques del PP

És una vaga general política, contra totes aquelles polítiques d’austeritat que sense cap política de reactivació econòmica no ens porta a sortir de la crisi, sinó que encara l’agreuja més.

El NO a les polítiques socials i econòmiques del govern del PP, és el 14N. Diem NO per democràcia: cap de les polítiques estaven al programa del PP; i diem NO perquè les seves polítiques estan creant més atur i més pobresa.

La crisi és la coartada per aplicar unilateralment un programa regressiu de reformes. Aquestes polítiques errònies (o no exclusivament) a un diagnòstic equivocat dels problemes de les economies europees intervingudes, i en aquest cas de l’espanyola, obeeixen en realitat a una estratègia deliberada que cal rebutjar i combatre per un triple motiu:
  • Primer, perquè s’ha demostrat profundament ineficaç per aconseguir els seus objectius declarats, reduir el dèficit i crear noves bases per a una reactivació sostinguda.
  • Segon, perquè ataca les bases del nostre estat del benestar i del model social europeu, retalla conquestes aconseguides des de fa molts anys i que constitueixen la columna vertebral d’un sistema de protecció social avançat com al que Europa ha d’aspirar de forma irrenunciable.


No hay comentarios:

Publicar un comentario